mozilla

10 aplicații pentru Firefox OS

Articol scris de
Andreea Popescu

Despre experiența mea cu Firefox OS, mai precis cu smartphone-ul Keon de la Geeksphone care rulează acest sistem de operare, v-am povestit într-un articol anterior. Tot acolo precizam că oferta de aplicații este una foarte variată în momentul de față și este în continuă ascensiune, zi de zi noi aplicații fiind disponibile în Marketplace. După câteva luni de utilizare a lui Keon am instalat câteva aplicații pe care le consider utile și pe care vi le voi împărtăși în rândurile următoare.

Așadar, aplicațiile instalate pe Geeksphone-ul pe care îl dețin sunt:

1) F&C – este o aplicație pentru a fi la curent mereu cu starea vremii (nu cred că mai este nevoie să precizez, dar totuși o fac, aceasta necesită conexiune la Internet).
2) Work’n Play – atunci când avem mai multe de făcut uităm să mai luăm câte o pauză, de aceea, această aplicație, după o anumită perioadă de timp te oprește din muncă (cel puțin teoretic), fiind ca o alarmă.
3) Battery – o aplicație simplă, care îți prezintă cu exactitate starea bateriei telefonului.
4) Grocery – chiar dacă memoria nu m-a lăsat încă, tot am nevoie de o aplicația în care să notez cumpărăturile pe care le voi face de la supermarket sau de la piață (cumpărături care niciodată nu sunt puține).
5) Csatlakozó Tudakozó – este o aplicație în limba maghiară (din păcate nu este disponibilă în limba engleză) doarte utilă pasionaților de călătorii prin străinătate, aici aflând totul despre prizele țării pe care o vor vizita. Eu nu cunosc limba maghiară, însă este destul de simplu să deduci ce prize se folosesc, câți Hz are frecvența sau care este voltajul curentului.
6) Internet Radio – după cum reiese din titlul aplicației, aceasta este, de fapt, o colecție de canale radio. Vei putea asculta muzica preferată, deoarece oferta de canale este foarte variată.
7) Sună un taxi – o aplicație românească creată de membrul comunității noastre românești Ștefan Moraru. Aici vei putea găsi o mulțime de numere de telefon de la diferite companii de taxi din țară.
8) HackerWeb – dacă ești pasionat(ă) de cititul articolelor de pe site-ul news.ycombinator.com, atunci această aplicație îți va fi foarte utilă.
9) Dota 2 Guide – îți place Dota 2? Vrei să afli cât mai multe despre eroii din acest joc? Atunci această aplicație va fi un must-have, deoarece este ca un dicționar cu eroi, în care poți afla totul despre acestea. Sună interesant, nu?
10) Quick Note – un mic „carnețel” în care vei putea nota tot ceea ce te interesează.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sursă foto

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. axel

    Nu ar fi rau sa faceti un top aplicatii romanesti. Pe viitor ma gandesc sa cumpar un telefon firefox os si ar fi de folos sa stiu ce aplicatii romanesti pot gasi.

  2. Andreea Popescu

    Ne vom ocupa si de acest aspect. Vom reveni cat de curand si cu un top al aplicatiilor romanesti existente si/sau al aplicatiilor dezvoltate de romani. Multumim!

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri