mozilla

Ajutați-ne să testăm API-ul social cu Facebook messenger pentru Firefox!

Articol scris de
Malea Raul Nicolae

Integrarea socială în Firefox este pregătită pentru a fi testată în Firefox Beta! Am început să construim API-ul social în urmă cu câteva luni – o modalitate ce vă permite să vă conectați la saiturile de socializare preferate direct în Firefox – și suntem gata să începem primul nostru test cu Facebook Messenger pentru Firefox. Suntem foarte încântați de acest lucru și avem nevoie de ajutorul vostru pentru testarea acestei funcționalități în vederea îmbunătățirii ei, astfel încât să fie pregătită de lansare pentru toți utilizatorii Firefox. Ajutați-ne să testăm API-ul social cu Facebook Messenger pentru Firefox!

facebook preview-social-api-fb

Saiturile sociale nu sunt ca alte aplicații Web. În loc să le folosim pentru a rezolva o sarcină specifică, folosim saiturile sociale de-a lungul zilei pentru a: verifica ultimele noutăți, discuta în timp real cu prietenii, împărtăși experiențe proprii. Când am început să lucrăm la integrarea socială în Firefox, acesta a fost principiul nostru de bază: a fi conectat trebuie să fie ușor și simplu, nu trebuie să mai considerăm saiturile sociale „doar o altă filă”. Vedem un potențial în integrarea API-ul social dincolo de saiturile sociale tradiționale – imaginați-vă folosind bara laterală ca o modalitate simplă de a ține pasul cu proiectele de grup, e-mailurile sau cu muzica nouă.

Noi credem că am construit ceva foarte interesant. Când activați integrarea socială vă va apărea o bară laterală cu știri sociale și chat, care rămâne activă în timp ce navigați pe Internet – nu este nevoie pentru a comuta sau a deschide o filă nouă. Veți putea împărtăși și altora paginile pe care le vizitați cu un singur clic în bara de adrese. Saitul vă poate înștiința atunci când aveți notificări noi, toate acestea fără a părăsi pagina pe care o vizitați în acel moment. Desigur, atunci când nu doriți să fiți distrași, aveți posibilitatea să ascundeți această bară de notificări.

În timp ce noi am muncit la API-ul nostru, echipa Facebook Messenger a construit partea lor, ei fiind primul serviciu social integrat în Firefox. Cele două echipe au lucrat împreună pentru a implementa și rezolva problemele, dar ne-am și încurajat reciproc pentru a construi ceva extraordinar. API-ul social nu este, totuși, specific unui singur furnizor de servicii sociale online. Dorim să construim un standard social pentru Web, la fel cum am făcut în trecut contribuind la OpenSearch. Vom adăuga în curând mai mulți furnizori, în cele din urmă chiar și pentru mai multe saituri sociale simultan, însă pentru lansarea inițială nu am fi putut găsi un partener mai bun.

Pentru a începe să folosiți integrarea socială aveți nevoie de ultima versiune Firefox beta iar apoi vizitați această pagină de pe saitul Facebook și dați click pe „Turn On”. Când Facebook vă oferă integrarea în Firefox, instalarea se face cu un singur clic. E la fel de ușor pentru a dezinstala această funcție, și, evident, dacă refuzați oferta inițială, nimic nu va fi instalat. API-ul social nu schimbă ceea ce pot vedea furnizorii de servicii sociale cu privire la comportamentul dumneavoastră online, decât doar dacă decideți în mod explicit aceasta, dar asta nu face decât să fiți mai ușor conectați.

Ceea ce vedeți astăzi este doar începutul a ceva ce știm că va fi o mare parte din Firefox în anii care vor veni. Amintiți-vă că Mozilla este o organizație non-profit. Noi construim Firefox numai pentru tine iar funcționalități precum API-ul social există doar pentru a vă oferi vouă o experiență online mai personală și mai bună. Cum ne-am descurcat acum?

Sursa: blog.mozilla.org

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

 1. Popa Emil

  BUNA ZIUA , CUM POT SA IMI INSTALEZ MESSAGERU , DE PE YAHOO CU ALT ID , CA NU IMI DA VOIE , MI SE COMUNICA CA TREBUIE SA IL AM LA FEL CA PE MAIL , LA-M AVUT SI MI SA STERS CATEVA ADRESE DIN CAUZA PUBLICITATI . CU STIMA .

 2. Popa Emil

  REVIN CU O PROBLEMA , CUM POT SA INSTALEZ FIREFOX IN ROMANESTE , CA LA 60 ANI NU MA-I INVAT ENGLEZA . CU STIMA .

 3. Creation

  Bună seara, voi răspunde pe rând la problemele menționate în cele două comentarii:

  1. acest articol descrie metoda de testare a rețelei de socializare Facebook și nu Yahoo.

  2. pentru a descărca Firefox în limba română accesați pagina Descarcă a site-ului nostru http://mozilla.ro/descarca/ secțiunea Windows.

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri