mozilla

Brendan Eich: noul CEO al Mozilla

Articol scris de
Andreea Popescu

Brendan Eich a fost numit noul director executiv (CEO) al Mozilla, la aproape un an după ce Gary Kovacs a renunțat la această funcție, părăsind Mozilla și plecând la compania AVG.

În anul 1995, acesta a inventat JavaScript (ECMAScript), unul dintre dintre cele mai utilizate limbaje de programare. Eich a co-fondat proiectul mozilla.org în anul 1998, ocupând funcție de arhitect-șef și a fost membru al Consiliului de Administrație al Mozilla Foundation. Totodată, este de menționat și faptul că Eich a ajutat la lansarea dezvoltarea browser-ului Firefox și a clientului de e-mail Thunderbird.

mozillagrande

În luna august a anului 2005, Brendan Eich a devenit directorul tehnic (CTO) la Mozilla. Acesta a orientat produsul și toate lucrările tehnice către nevoile utilizatorilor. În comunitate, Eich este cunoscut ca persoana dedicată inovației în tehnologie, care cunoaște foarte bine care sunt valorile Mozilla.

Surse: articol & foto

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri