mozilla

Collusion: un nou produs Mozilla

Articol scris de
Ursan Marius Bogdan

Deși între Mozilla și Google există un parteneriat benefic pentru ambele părți, inovarea tehnologică promovată de aceste entități este într-o antiteză totală. Dacă Google, prin a sa politică de confidențialitate, dorește să își cunoască mai bine utilizatorul pentru a-i prezenta un conținut bazat pe modul său de navigare, Mozilla se pregătește să dezvolte un program care face exact opusul. Spun asta deoarece prin Collusion, Mozilla dorește să îi facă pe utilizatori conștienți de terțele „entități” care îi urmăresc în timp ce navighează diferite saituri.

Collusion a luat naștere prin parteneriatul dintre Fundația Ford și Organizația Mozilla. Monitorizarea introdusă de program va fi una în timp real. Pe lângă acest tip de monitorizare, Collusion va oferi șansa utilizatorului să oprească acele terțe programe care îl urmăresc mai ales când de cele mai multe ori monitorizarea saiturilor vizitate de utilizator se fac fără acordul acestuia. Personal consider că aceasta este a doua mișcare inteligentă făcută de Mozilla pe anul acesta, după ideea de a concepe propriul portal cu aplicații.

Pentru moment Collusion este încă în fază experimentală dar în același timp este deschis spre testare către utilizatorii navigatorului Firefox. Astfel, dacă sunteți interesați de acei „ochii din umbră” care vă monitorizează în timp ce navigați pe internet puteți instala acestă extensie accesând următoarea pagină web. Pe voi câți „ochi din umbră” vă urmăresc?

Articol preluat de pe Blogul Linux pentru începători, sub Licența Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată Creative Commons.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. Raul Malea

    Foarte interesant!

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri