mozilla

Contribuie

Mozilla este o comunitate diversă de oameni din întreaga lume. Poți ajuta la construirea unui internet mai bun, implicându-te în proiectele Mozilla. Nu trebuie să fii un guru C++ ca să te implici. Trebuie doar să iubești internetul. Uită-te la oportunitățile de mai jos.

Ajută utilizatorii
Ești interesat să îi ajuti pe alții să obțină cât mai multe beneficii din utilizarea Firefox-ului sau a altor proiecte Mozilla? Procesul nostru de suport se bazează pe contribuitori entuziaști ca tine. Află mai multe despre cum poți să oferi suport pentru Firefox, Thunderbird sau alte proiecte Mozilla.

Localizare
Tradu, localizează, adaptează culturii noastre. Ajută-ne să traducem Firefox în limba română. De asemenea, spune lumii despre cum Mozilla construiește un internet mai bun, traducând conținutul saiturilor Mozilla în limba română. Află mai multe detalii despre cum poți să ajuți traducerea în limba română aici.

Testare și asigurarea calității (QA)
Testarea este una din cele mai ușoare căi de a începe să contribui. Este de asemenea cel mai ușor mod de a te familiariza cu codul și cu uneltele folosite de Mozilla. Ajută-ne să găsim buguri în Firefox, testează saiturile Mozilla sau află mai multe despre alte oportunități de testare.

Programare
Programatorii pot ajuta Mozilla adăugând noi funcționalități, făcând tehnologiile să fie mai rapide și făcând programarea mai ușoară pentru alții.

Extensii
Firefox și alte aplicații Mozilla au un sistem de extensii puternic care îți permit să îți personalizezi programele. Dacă ești nou acestei tehnologii, învață cum să construiești o extensie. Pentru programatori experimentați, află cum poți să devii editor AMO.

Marketing și evanghelism
Ajută-ne să răspândim informații despre cum Firefox și alte proiecte Mozilla construiesc un Internet mai bun. Există oportunități de a promova Mozilla către utilizatori, programatori și studenți.

Documentație
Mozilla Developer Network (MDN) este rețeaua de informații pentru tehnologiile Mozilla. Ajută-ne să facem documentația noastră mai bună scriind conținut nou, corectând materialul existent sau traducând conținutul în limba română.

Administrarea sistemului
Ca administratori de rețea, avem posibilitatea de a fi în spatele scenei la una dintre cele mai mari entități din lume. Alătură-te rețelei noastre și află cum poți să te implici.

Automatizare
Alătură-te echipei responsabile de tot codul sursă, de automatizarea infractusturii de teste și de dezvoltarea și implementarea proceselor Mozilla. Ajută la dezvoltarea și menținerea uneltelor care construiesc, implementează și automatizează codul.

Studiu de piață
Fă parte din echipa noastră de cercetare, fie că vrei să participi într-un studiu, fie că vrei să organizezi un studiu de utilizabilitate sau vrei să analizezi datele din Test Pilot, noi am fi bucuroși să te avem în echipă!

Design vizual
Credem în arta bine făcută și distribuită și vrem să oferim posibilitatea artiștilor să umple web-ul cu design-uri inspirate de Mozilla. Fă parte din provocarea colectivă de creație sau adaugă un tricou în magazinul comunității.

Drumbeat
Mozilla Drumbeat este o comunitate globală de utilizatori care lucrează împreună pentru a construi un web mai bun și o lume mai deschisă. Poți să contribui și tu cu idei de proiecte. Programatorii web sunt invitați să ne ajute să îmbunătățim saitul Drumbeat.

Alte informații puteți afla de pe pagina Contribuie de la mozilla.org de aici: http://www.mozilla.org/ro/contribute/

Partajează această pagină

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri