mozilla

Despre pasărea tunetului – Thunderbird

Articol scris de
Alexandru Szasz

Al doilea „copilaș” al fundației Mozilla este clientul de email Thunderbird. Numele, tradus mot-a-mot semnifică „pasărea tunetului”. Să vedem ce semnificație are această denumire.

thunderbird logo Numele provine din mitologia indienilor din America de Nord, care considerau „thunderbird” ca fiind un simbol al puterii. Se spune că, atunci când pasărea bătea din aripi, provoca tunetul și se întețea vântul. Pasărea îl slujea pe Marele Spirit și zbura doar când ducea mesaje de la un spirit la altul. Unii indieni credeau că ea controlează ploaia.

O altă legendă spune că păsările „thunderbird” puteau lua înfățișare de om, dându-și ciocul pe spate și aruncându-și penele de parcă ar fi fost prinse de o pătură, nu de piele. Legenda spune că o familie de păsări ale tunetului trăiau pe Insula Vancouver sub formă umană, când au fost atacate de un trib de indieni, acestea și-au recăpătat înfățișarea de păsări și s-au întors asupra atacatorilor, cu o răzbunare cruntă.

De fapt, probabil că la origine păsările tunetului nu erau altceva decât vulturi pleșuvi, care, datorită dimensiunii lor uriașe, pot fi ușor confundați cu cine știe ce făptură legendară.

Sperăm să ajungă și Thunderbird legendar prin popularitatea sa în curând. 🙂


Pentru mai multe articole despre animalele din numele aplicațiilor libere, vizitați blogul Interfețe web. Puteți găsi acolo povestea numelui GNU și cântecul din spatele acestui nume.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. George Ene

    Sunt încântat de cunostinta. Daca va pot fi de folos, contactati-ma, ca vreau sa va fiu alaturi.
    Cu drag,
    George

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri