mozilla

Eveniment WebFWD – Open Web, Open Business – Cluj Napoca

Articol scris de
Ioana Chiorean

WebFWD este un program inițiat de către Mozilla pentru a ajuta antreprenorii din domeniul programelor cu sursă deschisă să își creeze o afacere ce poate schimba lumea.

Ce este programul WebFWD?

WebFWD își propune să sprijine pe cei ce doresc să pornească o afacere pe parcursul a trei luni de instruire. Acesta constă în cursuri de pregătire săptămânale, sesiuni și exerciții, întâlniri cu experții din industrie și ghidare continuă de la cei mai buni specialiști ai lumii. După absolvirea programului, echipele pot să se califice pentru o finanțare din partea Mozilla.

webFWD

De ce un astfel de program?

Acceleratoarele de start-up-uri și modelele de astfel de incubatoare nu sunt concepute pentru a se adresa și a profita de avantajele inovațiilor deschise. WebFWD este unic poziționat pentru a împărți din experiența și competența Mozilla dobândită prin inițiative mobile concentrate pe web.

Echipa WebFWD

Programul WebFWD este condus de o echipă de profesioniști cu multă experiență în inițiere și antreprenoriat. Sunt pasionați de ajutarea noilor generații să distrugă piețele închise și să extindă cu succes internetul deschis.

Diane Bisgeier este manager de program, dezvoltând parteneriate, elaborând curiculla și aducând îmbunătățiri procesului. Este persoana care oferă cel mai mult suport echipei de voluntari și participă la diferite evenimente de promovare și marketing. Ea va participa la Conferința How to Web în 7-8 Noiembrie 2012 din București încurajând propunerile web.

Open Web, Open Business

În 5 noiembrie 2012 are loc evenimentul „Open Web, Open Business” la Cluj Napoca, eveniment marca WebFWD. Începând cu ora 18:00 în sala Europa a Casei de Cultură a Studențiilor vor veni în fața voastră atât reprezentanți Mozilla cât și antreprenori locali.

Diane Bisgeier va prezenta programul WebFWD, oferind detalii și din experiența echipelor ce au absolvit deja. Brian King, actual Manager Mozilla pe Comunitatea Europeană, va prezenta o reușită personală de afacere bazată pe internet și programe cu sursă deschisă. Partea a doua a evenimentului va fi sub forma unei discuții libere cu antreprenorii locali despre afacerea lor. Pentru această secțiune se vor strânge în prealabil întrebări la înregistrarea ca participant.

Antreprenorii locali vor fi reprezentați de către: Tiberiu Covaci (Falafel Software, fost evanghelist Microsoft), Sorin Stan (CSO SoftVision), Codin Sebastian Pop (Creative Monkeyz), Robert Visser (Cluj Cowork – Ruby tribe), Mihai Baba (Arhitect, Zotikos viSkin) și Alex Rotaru (Altom Consulting).

Înscrierea la eveniment cât și înregistrarea întrebărilor pentru antreprenorii locali se face prin formularul acesta. Participarea este gratuită. Programul și mai multe detalii vor fi adăugate zilnic pe sait.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri