mozilla

Experiența mea cu Geeksphone Keon

Articol scris de
Andreea Popescu

De mai bine de două luni sunt fericita posesoare a unui telefon care rulează pe sistemul de operare Firefox OS, și anume Geeksphone Keon (Developer Preview). După ce am ajuns să îl “cunosc” foarte bine, acum îmi doresc un ZTE Open, tot cu Firefox OS. Până ce voi avea un nou telefon cu Firefox OS, vă voi împărtăși experiența cu Keon.

Ce mi-a plăcut la Geeksphone Keon

1) Bateria. De multe ori smartphone-urile au o mică-mare problemă cu bateria, autonomia acesteia nefiind una satisfăcătoare pentru utilizator. Cu Keon nu am avut această problemă, bateria având o autonomie chiar neașteptat de bună, până la 2 zile jumătate. În tot acest timp nu neglijam deloc telefonul, ci chiar îl cam “exploatam” (ascultat muzică, jucat diferite jocuri, navigat pe diferite site-uri Web etc.).

2) Sunetul. Îmi place să ascult muzică, așadar, am fost destul de exigentă cu modul în care sunt redate melodiile. Spre surprinderea mea, deși chiar nu mă așteptam, sunetul chiar este unul bun, iar căștile din dotare, deși par “ieftine” sunt chiar foarte bune (mai bune decât cele pe care le primeam de fiecare dată când îmi achiziționam un Nokia).

3) Camera foto. Chiar dacă e de 3MP, camera foto nu dezamăgește. Cromatica fotografiilor este una bună, iar dacă veți dori să le faceți să arate și mai bine sau într-un anumit fel, atunci puteți opta pentru o aplicație de prelucrare a imaginilor.

4) Sunet bun în convorbiri. Faptul că sunetul este unul bun în convorbiri m-a făcut să îi mai dau un plus telefonului de la Geeksphone.

5) Touch-ul. Nici touch-ul nu m-a dezamăgit, astfel încât, navigarea de la o pagină la alta, deblocarea, folosirea tastaturii devin niște activități facile.

6) Redarea culorilor. Culorile imaginilor sunt redate foarte bine, iar dacă ai mania de a avea stocate cât mai multe wallpapere, atunci vei fi mulțumit/ă de acest aspect.

7) Designul telefonului. Când vine vorba de designul și chiar culoarea unui telefon, utilizatorii sunt foarte pretențioși. Dacă unii ar spune că designul lui Keon e destul de neșlefuit, mie îmi place cum arată, mai ales că poate fi ținut și foarte bine în mână. Carcasei îi dau nota 10+, deoarece nu este glossy, ci mată (amprentele nu se cunosc și nu este o atracție pentru praf), este rezistentă și este confecționată dintr-un material nealunecos.

8) Nu se încălzește în timpul convorbirilor. Încă un plus pe care îl acord telefonului vine de la faptul că acesta nu se încălzește prea tare în timpul convorbirilor (de peste 10 – 15 minute).

Această prezentare necesită JavaScript.

Ce nu mi-a plăcut la Geeksphone Keon

În momentul de față sunt pe deplin mulțumită de ceea ce oferă Keon, dar și de Firefox OS (chiar dacă uneori mai “crapă” atunci când ți-e lumea mai dragă).

Jocuri și aplicații

Jocurile pentru Firefox OS sunt variate, deci, ca utilizator vei avea șansa să găsești cam tot ceea ce vei dori. Momentan, pe Keon am instalat următoarele jocuri: Fisherman Fred, Rail Rush, Jumping Marelo, Star Boy, Tiki Text și Browserque.

Printre aplicațiile pe care le folosesc destul de des se regăsesc și următoarele: F&C (aplicație meteo), Grocery, Internet Radio, HackerWeb și Sună un taxi (aplicație românească).

Detalii tehnice

Detaliile tehnice despre acest model, dar și despre Peak+ și Peak vei putea găsi la pe site-ul geeksphone.com.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri