mozilla

Firefox 3.5 lansat în București și Cluj Napoca

Articol scris de
Malea Raul Nicolae

București

Prietenii noștri din București raportează un succes și anume petrecerea de lansare Firefox 3.5. Fiindcă niciun membru dintre cei de pe mozilla.ro nu a fost disponibil, a fost încă un moment în care membri ai unor comunități diferite au făcut un gest extraordinar de a lucra împreună la un eveniment open source. E vorba de fedoraproject.ro, ceata.org și suseromania.ro cărora le mulțumim pentru ajutor.

Evenimentul s-a bucurat de o audiență de peste 30 de persoane dintre care o treime fete, lucru remarcabil la un proiect FLOSS, însă Firefox nu e orice proiect!

După ce toată lumea s-a dotat cu materiale promoționale Firefox trimise de Mozilla, Nicu Buculei, membru al comunității Fedora România, a ținut o prezentare despre noutățile aduse de Firefox 3.5, prezentarea se poate descărca de la nicubunu.ro. Tibi de la Ceata a ținut o prezentare mai tehnică despre noutățile introduse pentru dezvoltatori în Firefox 3.5, printre care etichetele HTML <canvas>, <audio> și <video>. După prezentări, toată lumea a fost invitată la moz-pizza, moz-bere și moz-distracție!

Mulțumim Mozilla pentru sprijinul acordat, prietenilor din București care au organizat evenimentul, precum și tuturor celor care au participat. Evenimentul a fost relatat la nicubunu.blogspot.com și fedoraproject.ro. Poze de la eveniment găsiți  la: forum.fedoraproject.ro/gallery

Cluj-Napoca

Am fost peste 30 de persoane din mai multe domenii de activitate din Cluj. Multe dintre persoanele de la party nu le-am văzut de foarte mult timp. Cu toții am povestit ce s-a mai întâmplat între timp.

Am început prezentarea un pic mai târziu, cu vreo jumătate de oră, pentru a-i aștepta pe toți. Apoi am spus câteva cuvinte despre eveniment, despre Mozilla România și Grupul pentru Software Liber. Prezentarea despre Firefox 3.5 am lăsat-o în mâna unui profesionist cum e Mike Beltzner, a cărui filmuleț l-am localizat printr-o subtitrare (mulțumiri  #theora@freenode pentru ajutorul cu pagina web).

tort firefox 3.5

După filmuleț, am tăiat tortul și am stat la povești.

Mulțumim tuturor celor care s-au prezentat. Mulțumim Mozilla România prin Alexandru Szasz și Mozilla Europe prin Irina Sandu și fetelor din café Zorki. Încă o dată felicitări echipei Firefox!

Pozele se află în galeria noastră foto.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri