mozilla

Firefox Health Report

Articol scris de
Ursan Marius Bogdan

În zilele noastre, buna funcționare a unui produs software are la bază în primul rând compatibilitatea cu componentele ce îl motorizează și mai apoi aportul tehnic adus de echipa care a dezvoltat programul, respectiv prin funcții noi și rezolvarea defectelor de funcționare. Dacă aplicăm acest lucru mediului comercial cu siguranță „rețeta” ar fi completă dar, în cazul Organizației Mozilla, aceasta este completată și de contribuția noastră ca și utilizatori ai navigatorului web Firefox. Din dorința de a descoperi punctele tari dar și pe cele slabe ale Firefox, Organizația Mozilla se pregăteste să introducă Firefox Health Report.

Introducerea Firefox Health Report va oferi utilizatorilor șansa să cunoască mai bine cum funcționează Mozilla Firefox dar în același timp le va permite să îl optimizeze prin ajustarea difertelor setări. Această nouă funcție îi va ajuta pe dezvoltatori să creeze un navigator mai bun, ținând cont de elemente precum stabilitate, performanță, compatibilitatea extensiilor sau a modulelor și desigur defecte de funcționare. Interacțiunea cu această nouă funcție se va realiza prin intermediul unui tablou de bord ce se va regăsi în cadrul Mozilla Firefox.

Pe lângă interacțiunea cu utilizatorul, Firefox Health Report va interacționa și cu cei care lucrează la dezvoltarea Mozilla Firefox. Acest lucru se realizează prin colectarea de date, trimise către Mozilla sub forma unor documente tehnice o dată pe zi. Documentele trimise vor conține informații referitoare la stabilitatea și performanța navigatorului, iar adresa IP a utilizatorului va fi convertită în nume de țară pentru a asigura anonimatul. Datele colectate de la utilizatori vor fi agregate și păstrate timp de 180 de zile, după care vor fi șterse; aici se poate spune că este vorba despre un ciclu complet în care noile date le vor înlocui pe cele mai vechi de 180 de zile.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri