mozilla

Firefox OS aduce web-ul deschis pe dispozitivele mobile

Articol scris de
Cristian Silaghi


Dacă nu ai auzit încă, Mozilla lucrează la un sistem de operare extraordinar pentru telefoanele mobile denumit „Firefox OS”. Din perspectiva unui dezvoltator, cele mai importante trăsături sunt:

toate aplicațiile sunt create folosind CSS, Javascript și HTML

sistem de operare cu sursă deschisă

fiecare aplicație rulează ca proces virtual propriu al navigatorului/Firefox

instalarea de aplicații din Mozilla Marketplace este incredibil de ușoară

asistența pentru dispozitivele mobile va împinge Firefox să mențină îmbunătățirea performanței

și multe altele

Noi standarde web

Firefox OS va realiza o implementare a acestor noi standarde web la platformele mobile gratuite, evitând obstacolele generate de regulile și restricțiile platformelor proprietare existente.

 

Libertate de la platformele mobile proprietare

Mozilla colaborează în mod direct cu producătorii originari de echipamente mobile (OEM) și operatorii, oferindu-le o influență mai mare pentru a satisface nevoile specifice ale utilizatorilor acestora și ale pieței. Utilizatorii și dezvoltatorii nu sunt obligați să se rezume la o singură platformă, astfel că aceștia își pot accesa informațiile și să folosească aplicații de pe mai multe dispozitive.

 

Personalizare pentru producători și operatori

Producătorii originari de echipamente mobile (OEM) și operatorii vor putea oferi conținut și servicii dincolo de portofoliul acestora de dispozitive, indiferent de sistemul de operare. Și aceștia vor fi capabili să personalizeze experiența utilizatorului, gestionarea, distribuirea de aplicații și pentru a menține atenția, loialitatea și relațiile contractuale cu clienții.

Oportunități pentru dezvoltatori

Folosind HTML5 și noile API-uri standard propuse de Mozilla, dezvoltatorii de pretutindeni vor fi capabili să realizeze experiențe și aplicații uimitoare. Dezvoltatorii nu vor mai fi nevoiți să învețe și să dezvolte API-uri native specifice unei platforme.

Libertatea consumatorului

Consumatorii care folosesc dispozitive cu Firefox OS nu vor fi limitați la o platformă specifică, oferindu-le mai multe opțiuni, o flexibilitate și o libertate mai mare. Cu Firefox OS web-ul reprezintă platforma.

Sursa: Blogul lui Santosh Kori

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. Firefox OS App Days la București - Mozilla România

    […] avea oportunitatea să învățați și să creați aplicații pentru Firefox OS, sistemul de operare cu sursă deschisă pentru dispozitive mobile de la Mozilla. Specialiștii și […]

  2. Firefox OS App Days la București

    […] avea oportunitatea să învățați și să creați aplicații pentru Firefox OS, sistemul de operare cu sursă deschisă pentru dispozitive mobile de la Mozilla. Specialiștii și […]

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri