mozilla

Firefox OS va alimenta noile televizoare ultra-HD Panasonic prezentate la CES

Articol scris de
Jobava

Panasonic a anunțat că Firefox OS va alimenta noul televizor ultra-HD Panasonic DX900, inaugurat marți, 5 ianuarie, la CES (Consumer Electronics Show) 2016 în Las Vegas.

Televizoarele Panasonic echipate cu Firefox OS sunt deja disponibile la nivel global, fapt ce permite consumatorilor să găsească canalele preferate, aplicații, videoclipuri și alte tipuri de conținut rapid, cu posibilitatea de a plasa conținutul și aplicațiile favorite pe ecranul principal.

Ecran de pornire FIrefox TV

Mozilla și Panasonic colaborează din 2014 pentru a oferi consumatorilor o experiență intuitivă și optimizată și pentru a se bucura de beneficiile platformei webului deschis. Firefox OS este prima platformă cu adevărat deschisă construită în întregime pe tehnologii web care oferă mai mult control și alegere utilizatorilor, dezvoltatorilor și producătorilor hardware.

Ce este nou în Firefox OS pentru televizoare

Televizoarele Panasonic echipate cu Firefox OS au deja ecrane principale intuitive și personalizabile care permit consumatorilor să acceseze canalele favorite, aplicațiile, videoclipurile, site-urile web și conținutul prin intermediul ecranului principal al televizorului. Începeți cu trei alegeri de „acces rapid” către emisiuni TV, aplicații și dispozitive – și mai puteți fixa orice aplicație sau conținut pe ecranul principal.

Cea mai nouă versiune de Firefox OS (2.5) este în prezent disponibilă pentru parteneri și dezvoltatori și adaugă câteva funcții noi interesante. Această actualizare va fi disponibilă pentru televizoarele ultra-HD Panasonic DX900 echipate cu Firefox OS în cursul acestui an.

Această actualizare va include un nou mod de a descoperi aplicații web și de a le salva pe televizor. Dezvoltatorii mai multor aplicații, cum ar fi Vimeo, iHeartRadio, Atari, AOL, Giphy și Hubii sunt bucuroși să lucreze cu Mozilla pentru a oferi aplicații web optimizate pentru televizor.

De asemenea, această actualizare va permite televizoarelor ultra-HD Panasonic DX900 echipate cu Firefox OS să acceseze funcții care sincronizează Firefox pe platforme pentru o experiență fără egal pe mai multe dispozitive, inclusiv o funcție de a „trimite televizorului” pentru a putea trimite ușor conținut web de pe Firefox pentru Android unui televizor cu Firefox OS.

Firefox OS pentru dispozitive conectate

Dispozitivele și sistemele interconectate se impun rapid în jurul nostru. Noi numim adesea aceste dispozitive un internet al lucrurilor, care împreună alcătuiesc o rețea de resurse interconectate ce seamănă cu cea a internetului tradițional. Dar acum vorbim despre conectarea lumii fizice, care face posibile moduri noi și interesante de a interacționa cu și de a controla mediul apropiat.

Pentru a crea un mediu sănătos al dispozitivelor conectate, Mozilla crede că este esențială construirea de platforme deschise și independente ca alternative la platformele proprietare. Ne-am angajat să oferim oamenilor control asupra vieților lor online și explorăm noi moduri de folosire a dispozitivelor conectate care aduc beneficii și experiențe mai bune utilizatorilor.

Suntem nerăbdători să continuăm parteneriatele cu dezvoltatorii, producătorii și comunitatea care ne împărtășește valorile deschise și credem că sprijinul și contribuțiile lor reprezintă un aspect indispensabil spre succes. Colaborarea cu Panasonic pentru a oferi televizoare echipate cu Firefox OS este o parte importantă a eforturilor noastre.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri