mozilla

Firefox pentru tablete

Articol scris de
Ioana Chiorean

Postare preluată de pe blogul lui Ian Barlow

Echipa Mozilla pentru versiunea mobilă lucrează fără pauză pentru a face versiunea pentru tablete una extraordinară și dorim să împărtășim cu voi câteva din schițele decise spre implementare până acum. Versiunea pentru tablete este o evoluție a versiunii de telefon ce îi e predecesoare, cu câteva îmbunătățiri în plus care profită de avantajul adus de o mărime mai mare a ecranului.

Tema

Firefox pentru tablete păstrează tema minimalistă a sistemului de operare Honeycomb. Desigur, am păstrat elementele familiare Firefox la locul lor, ca o semnătură, butonul înapoi, cât și forma distinctivă a paginii.

Bara inteligentă

Bara noastră de adrese folosește același meniu de file pentru a permite un acces rapid la semnele de carte, istoric și activitatea sincronizată cu calculatorul. Utilizatorii versiunii de telefon vor observa că filele au fost mutate la stânga. Acest lucru face ca ele sa fie mai accesibile și mărește numărul rezultatelor care sunt afișate deasupra tastaturii.

Filele

În versiunea pentru telefon am eliminat toate elementele de interfață, cu scopul de a câștiga spațiu pentru navigarea paginilor. Pe tablete, ecranul mai mare ne permite să aducem câteva elemente ajutătoare înapoi pe ecran, cum ar fi filele, de exemplu. În modul peisaj filele vor fi afișate mereu, permițând o navigare mai rapidă în file. Este foarte ușor să navighezi cu mâna stângă între file și cu cea dreaptă în pagină. În modul portret, aceasta bară de file se derulează în partea de sus într-un element de meniu, pentru a elibera mai mult spațiu pentru navigare. Așa că dacă îți place să ai multe file deschise și să schimbi rapid între ele, sau dacă preferi să deschizi o pagină și să nu vezi altceva pe ecran, Firefox îți oferă acest lucru.

Încearcă acum versiunea pentru tablete și spune-ne părerea ta!

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. romania inedit

    Arata foarte bine, tineti-o tot asa !

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri