mozilla

La mulți ani, Mozilla!

Articol scris de
Ioana Chiorean

Ziua de 31 martie este o zi importantă pentru Mozilla cât și pentru toate comunitățiile ce susțin programele cu sursă deschisă. Acum 15 ani, în 1998, Mozilla a făcut public codul sursă al navigatorului Netscape și astfel a început să construiască o comunitate deschisă în jurul acestui produs. Acordați-vă câteva minute pentru a citi Istoria Proiectului Mozilla.

Astăzi Mozilla este mai mult decât un simplu navigator. Continuă să fie o organizație nonprofit promovând internetul deschis și dezvoltând soluții atunci când alții blochează accesul la internet. A dezvoltat un client pentru corespondență cu multe extensii – Thunderbird, o manieră mai ușoară și mai sigură de a te loga în saituri – Persona, o platformă pentru aplicații – Marketplace, o versiune mobilă a navigatorului – Firefox pentru Android  și susține proiecte inovatoare prin Mozilla Labs și proiectul WebFWD.

Astfel, Mozilla setează încă un obiectiv pentru un internet mai deschis prin crearea sistemului Firefox OS – sistem de operare cu sursă deschisă pentru dispozitive mobile construit în întregime utilizând HTML5 și alte standarde web deschise – și învățându-te cum să îți creezi propria experiență web cu ajutorul uneltelor Webmaker.

Suntem fericiți să sărbătorim a 15-a aniversare și sperăm la cât mai multe! Scrie despre experiența ta preferată în legătură cu Mozilla sau produsele acesteia utilizând eticheta #webstory!

La mulți ani, Mozilla!

moz15-ro

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. Sandu al-III-lea

    La multi ani si sa ne traiasca browserul!!!De trei ani folosesc Firefox si nu m-as mai descurca fara el.Inainte foloseam Internet Explorer dar e incomparabil cu Firefox.Din punct de vedere tehnic,e foarte bine realizat.Bravo!!

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri