mozilla

Festivalul Mozilla

Articol scris de
Ioana Chiorean

Mozilla Festival Festivalul Mozilla , „Media, Freedom and the Web” Londra, 4 – 6 noiembrie 2011

„Media, Freedom and the Web” este al doilea festival Mozilla de inovație. Trei zile în care oamenii pasionați vor folosi internetul pentru a se cunoaște, a sparge și a reinventa media. Evenimentul se va axa în jurul competițiilor de design, ambițioase, dar realizabile. Vor fi de asemenea și laboratoare de studiu, dezbateri, un târg de știință web media, o seară cu discuții pline de inspirație, un show plin de viteză și o petrecere lângă foc în aer liber.

Festivalul este un eveniment desfășurat timp de 3 zile sub formă de laboratoare deschise la care participă mai mult de 500 de programatori, dezvoltatori și jurnaliști folosind internetul pentru a reinventa media. Noul model al festivalului înlocuiește sălile întunecate de clasă cu 5 etape de laborator în care oamenii contruiesc lucruri în timp real:

1. Strânge la un loc oamenii potriviți. Alege-i pentru diversitatea calității lor și experiența pe care o dețin – o balanță între oameni cu idei, scriitori, diplomați, facilitatori, dezvoltatori, designeri etc.

2. Lasă-i să se inspire unul pe celălalt. Dă startul lucrurilor printr-o petrecere la un târg de știință. Umple-i de entuziasm și sădește idei noi printr-un mix de demonstrații, muzică bună și băutură.

3. Conștruiește un loc superb. Pregătește spațiul așa încât să încurajezi colaborarea accidentală și informală. Fără scenă, cu puține pupitre și hărți mari care să prezinte diferitele competiții de design, cu camere pentru pauze de discuții.

4. Ajută-i să rămână concentrați. Postează orarul online ca oricine să îl poată edita. Biletele atractive să rămână în centrul atenției, dar mută restul astfel încât să fie grupate după nevoi, interes și succes. Încurajează facilitatorii să fie conciși, în continuă mișcare ținând lucrurile simple.

5. Lasă-i să lucreze. Totul e pregătit să încurajeze munca, ideile, creația: laboratoare, imprimante 3D, studiouri de producție, access nelimitat și tot ce e necesar pentru a lansa proiecte noi, prototipuri, servicii și unelte.

La acest festival vor participa personalități din comunitatea și conducerea Mozilla. Lista participanților poate fi vizualizată aici. Află cum poți lua și tu parte. Implică-te!

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. URL

    … [Trackback]…

    […] Read More here: mozilla.ro/mozilla-festival-londra-4-6-noiembrie-2011/ […]…

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri