mozilla

Mozilla Firefox 18

Articol scris de
Ursan Marius Bogdan

firefox-logo-1Semne bune anul are… afirmă un proverb, iar dacă sunteți un utilizator al produselor software create de organizația Mozilla împreună cu contribuitorii săi, atunci cu siguranță știți că sunteți pe drumul cel bun. Dacă 2012 a fost încheiat cu succes și mai ales progrese către un internet mai liber, în 2013 Mozilla a început cu dreptul și a oferit utilizatorilor Firefox versiunea 18.

Mozilla Firefox versiunea 18 ne aduce un navigator mai bun cu câteva caracteristici noi precum:
– îmbunătățirea timpului de pornire prin ajustarea procesului de verificare a extensiilor instalate
– îmbunătățirea operației de schimbare a ferestrelor din cadrul navigatorului
– introducerea funcției „window.devicePixelRatio DOM”
– introducerea suportului pentru WebRTC (un standard web care permite comunicațiile audio-video și transferul de fişiere fără a necesita module suplimentare).
– ajustarea CSS3 Flexbox și a algoritmului specific HTML oferind o calitate mai bună a imaginilor din cadrul paginilor web vizitate
– îmbunătățirea performanțelor oferite de JavaScript prin folosirea compilatorului IonMonkey (aduce un salt de performanță ce poate ajunge până la 25%, datorită faptului că există un strat intermediar de optimizare a codului înaintea compilării în timp real în cod-maşină )

Un bug important care a fost rezolvat în această versiune este acesta.

Puteți vedea noile îmbunătățiri și testa performanța navigatorului încercând un joc web numit BananaBread, joc 3D compilat cu JS+WebGL.

Mai multe detalii despre Mozilla Firefox 18 puteți regăsi în cadrul notelor de lansare.

Lista completă a bugurilor rezolvate în cadrul acestei versiuni o găsiți aici.

Notele de lansare pentru Firefox pentru mobil le găsiți aici.

Navigatorul este disponibil pentru Windows, Linux și Mac, astfel că vă recomandăm să alegeți versiunea corectă din cadrul paginii Descarcă. Utilizatorii sistemului de operare Android vor primi actualizarea prin intermediul Google Play. Pentru orice impresie despre Mozilla Firefox 18 așteptăm comentariile voastre.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri