mozilla

Mozilla prezintă Firefox 3.5: experiențe noi pe Internet

Articol scris de
Malea Raul Nicolae

Noul navigator este de peste două ori mai rapid decât versiunea 3.0 și are îmbunătățiri majore la performanță, securitate, suport pentru standardele Web și mai multe opțiuni de personalizare.

30 iunie, 2009 – Mozilla, organizația non-profit care promovează diversitatea și inovația pe Internet, a lansat astăzi Firefox 3.5, o variantă îmbunătățită a cunoscutului navigator cu sursă liberă. La un an după lansarea versiunii 3.0, noul browser aduce multe îmbunătățiri inovatoare. Firefox 3.5 are suport pentru multe standarde Web.

logo firefoxFirefox 3.5 este cel mai performant browser lansat de Mozilla, care oferă o performanță JavaScript îmbunătățită radical, un nou mod privat de navigare, suport nativ pentru formate video și audio deschise și navigare conștientă de locația utilizatorului. Noua versiune de Firefox este de peste două ori mai rapidă decât Firefox 3 și de zece ori mai rapidă decât Firefox 2. S-a lucrat intens la suport pentru noile tehnologii și Firefox 3.5 a devenit cel mai puternic și cel mai complet browser, ajutând în același timp la îmbunătățirea experienței pe Web.

Firefox 3.5 a fost construit prin procesul global cu sursă liberă al Mozilla. Comunitatea Mozilla cuprinde mii de contribuitori pasionați, inclusiv programatori experimentați, experți în securitate, comunități care traduc și oferă asistență în peste 60 de țări și zeci de mii de testeri activi. Cu peste 300 de milioane de utilizatori activi, Firefox este singurul navigator creat de o organizație non-profit.
În momentul de față Internetul este un mediu foarte activ, iar browserele sunt importante. Firefox 3.5 aduce cele mai inovative tehnologii Web și le oferă în cel mai complet și puternic browser modern, a spus John Lilly, CEO, Mozilla.

Ce este nou în Firefox 3.5:
Firefox 3.5 face navigarea pe Internet mai ușoară și mai plăcută cu noile opțiuni și îmbunătățirile la platformă care permit programatorilor Web să creeze conținut de ultimă generație. Suportul nativ pentru formate video și audio deschise, navigarea privată și suportul pentru cele mai noi tehnologii vor oferi experiențe online mai bogate și mai interactive.

Performanță. Firefox 3.5 conține noul motor JavaScript TraceMonkey, care oferă performanțe excepționale pentru aplicațiile complexe. Firefox 3.5 este de peste două ori mai rapid decât Firefox 3 și de zece ori mai rapid decât Firefox 2 (conform rezultatelor unui test SunSpider pe o mașină Windows XP).

Formate video și audio deschise.Bucurați-vă de conținut video și audio direct din browserul dumneavoastră, fără a avea nevoie de pluginuri. Conținutul video este o parte importantă a Webului modern, indiferent dacă este folosit pentru a comunica, educa sau distra. Firefox 3.5 oferă prima integrare nativă a formatelor video și audio direct în browser. Acum toată lumea poate vedea foarte ușor videoclipuri în formatul deschis Ogg Theora.
Programatorii Web pot folosi aceste tehnologii pentru a crea pagini care interacționează cu conținutul video în moduri noi și interesante, oferind experiențe bogate în interactivitate, mai mult decât controlul redării și al volumului.

Controlul intimității. Firefox 3.5 include opțiuni create pentru protejarea intimității dumneavoastră online și pentru un control mai bun al datelor dumneavoastră personale.
În timpul folosirii noii funcții de Navigare Privată în Firefox 3.5, nimic din ceea ce încărcați în browser nu va fi salvat pe calculator, începând cu momentul activării opțiunii și pe durata întregii sesiuni. Unic la Firefox 3.5 este funcția ”Uită acest site”, care șterge orice informații legate de un site de pe calculator. Pentru a șterge toate datele personale sau doar activitatea ultimelor ore, „Șterge istoricul recent”, altă opțiune unică în Firefox 3.5, oferă control total asupra datelor.

Navigare conștientă de locație. Navigarea conștientă de locație economisește timp trimițând paginilor Web informații despre locația dumneavoastră. Dacă sunteți de acord să trimiteți locație dumneavoastră saiturilor, ele pot folosi informația pentru a găsi locuri din apropierea dumneavoastră și afișa mai rapid rezultate relevante. Această funcție este opțională – Firefox nu trimite locația dumneavoastră fără permisiune.

Cum să descărcați Mozilla Firefox 3.5:
Mozilla Firefox 3.5 este disponibil gratuit pentru Windows, Linux și Mac OS X la www.getfirefox.com. Este disponibil în peste 70 de limbi la: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html. Pentru mai multe informații despre Mozilla Firefox 3.5 si despre o experiență mai bună și mai rapidă pe Internet, vizitati www.getfirefox.com.

Despre Mozilla
Mozilla este o comunitate globală de oameni care creează un Internet mai bun. Noi lansăm produse și tehnologii cu sursă liberă care îmbunătățesc experiența online a oamenilor din toată lumea. Lucrăm într-un mediu transparent sub egida fundației non-profit Mozilla. Tot ceea ce creăm este un bun public, pe care toate lumea îl poate lua, folosi, adapta sau îmbunătăți. Pentru mai multe informații, vizitați www.mozilla.com.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri