mozilla

Președintele Mozilla Europa vine pentru prima dată în România la NetCamp

Articol scris de
Malea Raul Nicolae

Unul dintre fondatorii și președintele Mozilla Europe, Tristan Nitot, va susține, în premieră pentru România, o prezentare în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului NetCamp, care va avea loc pe data de 3 decembrie la Howard Johnson Grand Plaza Hotel.

Organizația Mozilla Europa este afiliat internațional al Fundației Mozilla, creatorul cunoscutului navigator Firefox. Tristan a început colaborarea cu Fundația Mozilla în 2001 și a contribuit, cu ajutorul Mozilla Europe, la traducerea Firefox în 48 de limbi. Blogul său, Standblog.org, are o audiență medie zilnică de aproape 12.000 de cititori.

Înainte de a se alătura echipei de la Mozilla, Tristan a lucrat pentru Netscape și a fost, din 1997 până în 2003, la conducerea departamentului de product marketing pentru Europa de Sud. După aceasta perioadă, Tristan a devenit „evanghelistul” tehnologic al Netscape, coordonând reprezentarea intereselor programatorului în Europa.

Internetul este un lucru minunat pentru că este deschis tuturor, oferind oricui șansa de a se face cunoscut. Eu îl consider o resursă publică globală. Indiferent dacă ne dorim să pornim o afacere, să construim o comunitate în jurul unui software, contribuim la Wikipedia sau doar să comentăm pe un forum sau blog, nu ne trebuie decât un browser. Nu trebuie să cerem voie nimănui. Internetul este deschis tuturor și trebuie să avem grijă să-l păstrăm așa. “ a declarat Tristan Nitot.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri