mozilla

România a semnat tratatul ACTA

Articol scris de
Malea Raul Nicolae

stop-acta România a semnat tratatul ACTA în Japonia, alături de alte 21 de state din Uniunea Europeană.  Tratatul trebuie însă ratificat de parlamentele statelor semnatare (inclusiv de către Parlamentul României), dar și în Parlamentul European pentru a intra în vigoare.

Pentru a înțelege mai bine ce este ACTA (Acordul Comercial Împotriva Contrafacerii) citiți: De ce este ACTA un document controversat?

Scopul ACTA (încheiat între UE, SUA, Australia, Canada, Coreea de Sud, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore și Elveția) este de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online și de a combate contrafacerea și pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică și filme.

De asemenea, poți lua legătura cu europarlamentarii români pentru a le explica care este poziția ta, aceasta deoarece vor urma dezbateri în comisii. Parlamentul European, comisiile și serviciile sale vor organiza întâlniri cu experți, reprezentanți ai societății civile și alte părți interesate, pentru ca toate opiniile să fie ascultate. Un studiu făcut de experți externi este deja disponibil aici.

Mai multe detalii aici și respectiv aici.

Actualizare:
Au mai scris despre semnarea ACTA: Bogdan Manolea, Alin Popescu (1) și (2), Cetin Ametcea (Arhi)
Protest european anti ACTA în 11 februarie 2012.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. Raul Malea

    Uniunea Europeana a decis suspendarea ratificarii ACTA, trimitand textul la CJUE.
    Karel De Gucht, comisarul european pentru comert, a declarat ca CJUE va trebui sa stabileasca daca tratatul se conformeaza “drepturilor si libertatilor fundamentale din UE”.
    Guvernul roman a decis joi, 23 februarie 2012, să amâne procesul de ratificare a Acordului comercial de combatere a mărfurilor contrafăcute (ACTA) până când CJUE va termina de analizat Acordul, a anunţat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri