mozilla

Saituri oglindă cu produse Mozilla

Articol scris de
Ursan Marius Bogdan

Orice vizitator al acestui sait poate afla după primele 60 de secunde ce este și mai ales ce face Organizația Mozilla pe plan internațional. Toate eforturile sale ar ajunge la noi mai lent dacă nu ar exista o infrastructură specializată care să asigure accesul la produsele software create. Printre numeroasele elemente de infrastructură se includ și saiturile oglindă.

Un sait oglindă, cunoscut în limba engleză sub denumirea de mirror, este după cum îi zice și numele, un sait creat cu scopul de a acoperi necesitățile unei anumite regiuni, de exemplu o țară, privind accesul la anumite programe. Avantajul folosirii unui sait oglindă oferă utilizatorilor care descarcă respectivele programe o viteză mai mare și în același timp permite saitului clonat să aloce banda de internet acolo unde este necesar. Un astfel de sait oglindă se sincronizează cu sursa principală pe care a clonat-o într-un interval de timp stabilit de administratorii săi.

În spațiul carpato-danubiano-pontic am reușit pănă acum să găsesc două astfel de saituri oglindă. Primul sait oglindă cu produse Mozilla este găzduit de comunitatea LUG și din ceea ce am putut observa este și cel mai complet, oferind acces la cele mai noi versiuni ale navigatoarelor de internet Firefox sau Seamoneky precum și la cea mai nouă versiune a programului de poștă electronică Thunderbird. Saitul oglindă al celor de la LUG mai găzduiește de asemenea și extensii. Cea de-a doua sursă de programe Mozilla pentru utilizatorii din România este găzduită de Xservers și oferă acces numai la programele Firefox și respectiv Thunderbird.

Astfel, dacă utilizați o conexiune de internet mai lentă precum cea oferită de un modem 3G iar banda este limitată, nu ezitați să accesați aceste saituri oglindă pentru a fi la zi cu programele create de Organizația Mozilla împreună cu contribuitorii săi de pe mapamond.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. ion

    Conectare la syte

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri