mozilla

Saiturile Mozilla suportă IPv6

Articol scris de
Ursan Marius Bogdan

Ziua de 6 iunie 2012 a marcat lansarea oficială a IPv6 la nivel global. Diverse companii precum Google, Yahoo, Facebook sau Akamai au adoptat permanent acest tip de adrese publice (IP) care vor funcționa în paralel cu cele vechi ale protocolului IPv4. Spațiul carpato-danubiano-pontic nu este nici el o excepție și spre uimirea mea și cred eu ca și a voastră, este pe primul loc în lume în ceea ce privește implementarea IPv6 pentru clienții abonați la furnizorul de internet RDS-RCS, cu un procentaj de 7,75%. Pe locul doi găsim Franța cu 3,73% iar pe locul trei aflându-se Japonia cu 1,45%.

Ce este IPv6?
IPv6 (prescurtare pentru engleză Internet Protocol version 6) este un protocol de nivel internet TCP/IP (respectiv nivel rețea din Modelul OSI) pentru rețelele cu comutare de pachete, inclusiv pentru Internet. Pasionații de rețelistică sau pur și simplu de puțină lectură pot citi articolul integral pe Wikipedia.

Spre bucuria utilizatorilor români care navighează pe internet folosind IPv6, Organizația Mozilla s-a alăturat de asemenea celorlalte entități implementând acest tip de protocol după cum urmează:
conectivitate completă IPv6 pentru saiturile addons.mozilla.org, bugzilla.mozilla.org, wiki.mozilla.org, blog.mozilla.org, hacks.mozilla.org, quality.mozilla.org, nightly.mozilla.org, planet.mozilla.org, air.mozilla.org, pastebin.mozilla.org, firefoxflicks.mozilla.org, tbpl.mozilla.org, dnt.mozilla.org,
conectivitate parțială IPV6 pentru saiturile www.mozilla.org și support.mozilla.org

Chiar dacă lansarea oficială a IPv6 a avut loc acum două zile, o implementare completă va dura cu siguranță ceva timp. Astfel, apelăm la voi vizitatorii acestui sait să ne oferiți o opinie despre cum funcționează conectivitatea IPv6 pentru legăturile postate în cadrul acestui articol.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. Raul Malea

    Numarul de adrese IP disponibile acum pe internet poate fi la fel de greu de imaginat ca si infinitul. 340 trilioane la puterea a treia este o cifra mai mare decat numarul total de stele din Univers (dupa unele estimari). Internetul va avea cu IPv6 mai multe adrese IP decat numarul total de celule din corpul uman.

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri