mozilla

Studiu: compatibilitatea web și a dispozitivelor

Articol scris de
Ioana Chiorean

Postare preluată de pe blogul lui Aaron Train

Oportunitate pentru a testa Firefox, versiunea mobilă 5, RC
Ca parte din criteriile de lansare a variantei mobile a Firefox 5 sprijinim comunitatea cu asistență în testarea de saituri web și compatibilitate.

Testarea de compatibilitate web
Vrem ca să ne ajutați să indentificăm orice problemă majoră în saiturile web. Aceste probleme pot varia, fiind pagini care nu arată „bine”, poziționare greșită și aranjament, probleme de interacțiune, de font sau pagni care diferă foarte mult față de ceea ce v-ați aștepta sau ați văzut pe versiunea desktop.

Testarea de compatibilitate a dispozitivelor
Vrem să testați și să oferiți feedback în ceea ce privește dispozitivul dvs. Android. Am creat un simplu sondaj care poate ajuta la definirea și crearea imaginii de ansamblu a unui dispozitiv aflat la îndemână. În prezent avem o listă de dispozitive netestate la care nu avem acces, acestea fiind accentul, punctul de interes al acestui studiu.
Strategia noastră actuală în aceste zone se concentrează pe două planuri de testare pe care am dori să le completați, prin intermediul feedbackului pentru a ne extinde acoperirea noastră și pentru a detecta orice probleme îngrijorătoare în aceste domenii.
Testarea și feedbackul dumneavoastră este foarte valoros din nou pe măsură ce încheiem acest ciclu al primei lansări rapide.

Cum puteți ajuta
În primul rând am dori să vă descărcați Firefox, versiunea mobilă 5, RC, disponibil aici. Puteți descărca fie varianta Android, fie cea de desktop.
Planul pentru compatibilitatea web este un formular care poate fi completat la următoarea legătură: http://bit.ly/mobile-firefox-website-compatibility. Sondajul pentru compatibilitatea dispozitivelor este în plină desfășurare și poate fi completat aici: http://bit.ly/fx-mobile-untested-survey.

Vom folosi această oportunitate pentru a testa în viitorul apropiat și Firefox 6.

Mulțumim!

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri