mozilla

Tu și Firefox

Articol scris de
Cristina Bratu

Confidențialitatea datelor tale este foarte importantă pentru noi și am dori să îți împărtășim modul în care lucrăm pentru a o proteja. La Mozilla, încercăm să îți oferim un control cât mai mare și să colectăm cât mai puține informații cu putință despre utilizatorii noștri.
Ne ghidăm după șase principii fundamentale care ne ajută să ne amintim că interesul utilizatorilor este prioritar și că misiunea noastră este să îi susținem într-o lume în care alegerile și controlul sunt supuse adesea riscurilor.

1. Fără surprize neplăcute
Desigur, multora dintre noi ne plac surprizele, însă nu când vine vorba despre ce se întâmplă cu informațiile noastre personale. La Mozilla, folosim și împărtășim datele tale doar în beneficiul tău, conform precizărilor din anunțurile noastre. Ce primești de ziua ta ar trebuie să fie surpriză. Ce se întâmplă cu informațiile tale personale, nu !
2. Opțiuni reale
Inițial, Internetul era simplu- conectat, deschis, sigur. Dar pe măsură ce s-a dezvoltat, utilizatorii s-au confruntat cu noi provocări, inclusiv imposibilitatea de a alege. La Mozilla, ne străduim să-ți oferim opțiuni și alegeri clare. De exemplu, utilizăm programe de Analytics pentru a ne face saiturile mai utile, însă dacă nu dorești ca informațiile despre vizita ta pe saiturile noastre să fie colectate și analizate, poți opta pentru asta.
3. Setări sensibile
Unora dintre noi le place să ajusteze setările, însă altora nu. La Mozilla, ne străduim să-ți ușurăm navigarea, stabilind setări implicite care să echilibreze siguranța și experiența utilizării. Cei ce-și doresc mai mult pot ajusta setările, având la dispoziție nenumărate suplimente (add-ons) pe care le pot folosi pentru a avea și mai mult control asupra experienței lor online, interacțiunilor și informațiilor.
4. Informații limitate
Mulți nu realizează câte date sunt colectate despre ei și folosite apoi în interes de afaceri. Noi știm asta și nu ni se pare corect. Considerăm că internetul este o resursă comună, nu o marfă care urmează să fie vândută. La Mozilla, înregistrăm și reținem minimul de informații necesare.
5. Controlul utilizatorului
La Mozilla, o parte importantă a misiunii noastre este de a ajuta oamenii să înțeleagă și să-și controleze informațiile personale. De exemplu, Mozilla Firefox oferă o caracteristică numită „Navigarea fără urme”, care atunci când este activată, transmite rețelelor de publicitate și altor saituri și aplicații că dorești să nu ți se urmărească navigarea din motive precum publicitatea comportamentală. De asemenea, îți poți modifica oricând preferințele de comunicare din e-mail, accesând legăturile de dezabonare din partea de jos a fiecărui e-mail primit de diverși expeditori, în a căror bază de date te regăsești.
6. Terțe părți de încredere
Este nevoie de multă muncă pentru toate saiturile, produsele și serviciile pe care le oferim, însă nu doar Mozilla este implicată în asta. Colaborăm cu un număr de furnizori de servicii (terțe părți), care înțeleg angajamentul nostru cu privire la confidențialitatea datelor, declarând, în scris, că îl vor respecta. Pe scurt, confidențialitatea este o parte importantă din ceea ce suntem, intimitatea utilizatorilor noștri fiind foarte importantă pentru noi. Protecția confidențialității este bine întipărită în misiunea Mozillei – principiul mai presus de profit – de a  construi un internet unde individul să fie respectat și să poată face alegeri. Privim confidențialitatea din perspectiva de a-ți oferi ție controlul și milităm pentru abilitatea ta de a contura viitorul internetului. Suntem diferiți pentru că răspundem doar utilizatorilor noștri.

Politica de confidențialitate de la Mozilla poate fi revizuită oricând, aici. Pentru mai multe informații, citiți aceste mesaje cu privire la confidențialitate de pe următoarele bloguri: User Sovereignty for our Data si Mozilla to Offer New User-Centric Services in 2012
Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de confidențialitate, ne puteți contacta la: privacy@mozilla.com

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri