mozilla

Vă prezentăm Mozilla Persona!

Articol scris de
Ioana Chiorean

Identity Mozilla PersonaDe-a lungul ultimului an am încercat să construim baza unui sistem de identitate Web. L-am numit BrowserID, termen utilizat atât pentru tehnologia folosită, cât și pentru serviciul implementat. Astăzi avem plăcerea să vă prezentăm Mozilla Persona, noua denumire a identității complete oferită de Mozilla.
Este o colecție de componente și experiențe ce a fost concepută să organizeze întreaga identitate a unui utilizator online, împreună cu valorile noastre legate de controlul utilizatorului, securitatea și confortul acestuia.

Numele Persona reflectă ideea de personalitate și cea de identitate online ca aspect al vieții, fiind așadar o noțiune strâns legată de identitatea utilizatorului. Suntem entuziasmați de acest termen nou și de caracteristicile pe care sistemul de identitate le va oferi. Câteva dintre aceste caracteristici sunt: panou de identitate, funcționalități de conexiune a datelor utilizatorului și multe altele.

Și ce se întâmplă cu BrowserID?
BrowserID va rămâne numele folosit de dezvoltatori pentru acest protocol. Saiturile, furnizorii de servicii de posta electronica și cei ce implementează navigatorul vor continua să folosească BrowserID pentru acest protocol. În următoarele luni, vom începe sa mutăm implementarea Mozilla a  ferestrei popup bazată pe web sub noul nume. Nu vă preocupați, vom lucra din greu să asigurăm o tranziție fără probleme pentru toată lumea.

Dar, cum rămâne cu Personas?
În ultimii ani, mulți utilizatori Firefox s-au bucurat de “Personas” – o metodă rapidă și ușoară de a da o temă fundalului din bara de unelte. Acum câteva săptămâni, echipa de extensii a decis să schimbe acest nume. Fără îndoială, o să existe confuzii pe parcursul tranziției, așa că dacă aveți sugestii pentru a face această schimbare mai ușoară dați-ne de știre! Credem că valoarea acestui nume, Persona, va depăși pe termen lung valoarea disconfortului creat de această schimbare.

Sperăm ca sunteți entuziasmați și voi! Suntem încrezători și așteptăm un 2012 plin de acțiune pentru sistemul nostru distribuit de identitate sub umbrela Mozilla Persona! Ca de obicei, părerile și întrebările voastre sunt bine venite pe lista noastră sau prin mesaje cu etichete #browserid sau #mozpersona.

//Unii iși vor aminti că BrowserID s-a conturat din Verified Email Protocol. Nu am uitat, însă BrowserID a devenit numele tehnologiei.

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

  1. Brad Ioan

    M-aș bucura să pot folosi Mozilla ca un mijloc mai rapid de a afla informații diverse.

  2. Zi de testare: Mozilla Persona - Mozilla România

    […] curând vă anunțam că serviciul BrowserID se va numi Mozilla Persona. Acest serviciu este o manieră ușoară de a te autentifica fără să fii nevoit să îți creezi […]

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri