mozilla

Formatele video, experiența utilizatorului și misiunea noastră

Articol scris de
Cristian Silaghi

Într-o postare pe blogul personal, Mitchell Baker își exprimă gândurile referitoare la videoclipurile pe web și misiunea Mozilla. Pentru cei care nu știu, Mitchell Baker este președintele Fundației Mozilla și fost președinte al Corporației Mozilla , o subsidiară a Fundației Mozilla care coordonează dezvoltarea aplicațiilor de Internet cu sursă deschisă, inclusiv navigatorul web Mozilla Firefox și clientul de corespondență electronică Mozilla Thunderbird.

Puteți vedea mai jos un fragment din postarea sa:

„Una din valorile principale la Mozilla este oferirea unei experiențe nemaipomenite. Vrem să construim produse iubite de oameni și aceasta să clădească la deschiderea și inițiativa individuală a utilizatorilor pe internet. «Produse iubite de oameni» este o expresie cheie a acestei propoziții. Nu este o exprimare departe de adevăr. Are înțeles. Acesta este un obiectiv epuizant care ne împinge în față — întocmai la fel precum și deschiderea și inițiativa individuală.

 

În ultimii câţiva ani ne-am concentrat eforturile pe codecuri ca ultimă parte a acestei propoziţii. Am refuzat să adoptăm o tehnologie care îmbunătăţeşte experienţa utilizatorului în speranţa că acest lucru va aduce iniţiativa individuală a utilizatorului la un nivel mai mare. Nu mulţi ar încerca această strategie, însă noi am făcut-o. Articolul lui Brendan descrie în amănunt de ce abordarea noastră de a nu sprijini formatele de codecuri îngreunate nu a funcţionat, şi de ce abordarea de astăzi în ceea ce priveşte formatele existente îngreunate este chiar mai puţin probabil să funcţioneze în viitor.

 

Datorită acestui fapt, este timpul să întoarcem balanţa. Este timpul să ne concentrăm spre lansarea unor produse care pot fi iubite acum de oameni şi să lucrăm la dezvoltarea unei noi tactici pentru aducerea tehnologiilor simple lumii codecurilor audio şi video. Senzaţia pare mereu mai plăcută când putem construi exact produsul pe care îl dorim şi lumea îl iubeşte. Este posibil ca unii să ajungă la punctul de vedere prin care singurul mod prin care Mozilla şi principiile sale trăieşte este cel de a oferi un produs pe care noi credem că lumea ar trebui să şi-l dorească. Acest aspect este un doar element, dar nu e singurul. Un alt element critic este lansarea de produse care funcţionează acum pentru oameni, astfel încât să ne poată iubi produsele. Aceasta face ca valorile noastre să facă ca acel ceva să poată fi dorit de oameni, nu ca medicina unde cineva trebuie să ia un medicament pentru că altul trebuie s-o facă. Acest element este o parte cheie a misiunii Mozilla.”

Ți-a plăcut? Partajează acest articol

Momentan nu sunt comentarii

android ceata Comunitate concurs contribuie Contribuții download Evenimente Firefox Firefox OS html5 lansare Lansări Mozilla Mozilla România Personas Review Testday Thunderbird Știri